• zaregistrovať sa
0Košík
Váš košík je prázdny.

Grilované ricottové lievance

Grilované ricottové placky s citrónovou kôrou, mascarpone krémom a bobuľovou omáčkou

Potrebné ingrediencie: Múka hladká, prášok do pečiva, sóda bikarbóna, ricotta, mlieko, vajcia, vanilkový extrakt alebo vanilkový lusk, ovocie, citrónová šťava a kôra, pomarančová šťava a kôra, lístky mäty, maslo, mascarpone, kyslá smotana, škorica, portské víno, solamyl, práškový cukor, soľ.


Na lievance (5 porcií): 220 g hladkej múky (alebo podľa potreby), 2 lyžičky prášku do pečiva, ¼ lyžičky sódy bikarbóny, štipka soli, 3 lyžice práškového cukru, 200 g ricotty, 200 ml mlieka (alebo podľa potreby), 1 lyžička vanilkového extraktu alebo semienka z 1 vanilkového struku, 60 ml citrónovej šťavy, kôra z ½ citróna, 3 vajcia, 80 g vyčisteného masla.  Do veľkej misy preosejeme múku s práškom do pečiva, sódou bikarbónou, soľou a cukrom. Premiešajte. Pridajte ricottu, vanilku, citrónovú šťavu a kôru, mlieko a všetko premiešajte metličkou. Pridáme vajcia a miešame, kým nevznikne hladké a jednotné cesto. Malo by byť stredne husté, podľa potreby pridajte mlieko alebo múku. Cesto nechajte niekoľko minút odpočívať, aby sóda mohla začať pôsobiť.

Rozpáľte gril s plným a hladkým roštom na stredný oheň, pridajte trochu vyčisteného masla a pekne ho rozotrite. Postupne nalejte cesto na rošt. Zistil som, že malá naberačka je ideálne množstvo na jednu palacinku. Cesto jemne rozotrite, aby ste vytvorili placky s priemerom asi 5 cm. Každá placka bude trvať asi minútu až minútu a pol z každej strany.

Na krém z mascarpone: 250 g mascarpone

Späť na výpis článkov